Gyüjtemény
Színes leltár azon modellekről, melyekből gyüjteményem áll. Érdeklődésem elsősorban a német és az osztrák pályákon szolgálatot teljesítő gördülőállomány körül forog, de más vasúttársaságának járművei is színesítik a képet. Vasúttörténeti korszakok tekintetében a legmodernebb kor járművei (V. és VI. korszak) állnak legközelebb érdeklődésemhez, azonban néhány III. korszakban közlekedett német mozdony és kocsi is található a gyüjteményben. Törekszem azonban arra, hogy vasúti szerelvény összeállításokban adott korszakon belül lehetőleg autentikus legyek.

A járművek felsorolása külön-külön lapokon történik, azonban a rendezési sorrend változik. Mozdonyok és motorvonatok az állományba vétel sorrendje szerint kerülnek fel, személykocsik üzemeltető társaság és színterv szerint, míg a teherkocsik típus szerint kerülnek besorolásra. A főcsoportokon belül lehetőség lesz majd bizonyos szempont szerint szűkített formában is megtekinteni a gyüjteményt.
Mozdonyok és motorvonatok tekintetében nem csak a modell képe és adatai tekinthetők meg, hanem mintaképéről is csatolok képet, illetve az alkatrészlista is letölthető lesz.

Még egy apróság... Ez egy gyüjtő szenvedély is. Van, hogy az ember néha lecsúszik egy-egy modell beszerzéséről, amit aztán heteken-hónapokon-éveken át keres. Az én listámon is szokott szerepelni ilyen tétel. Ezen modelleket a " Kezdőlap / Börze " oldalon sorolom fel. Nem fogom tolakodásnak venni, ha valamely tétellel kapcsolatban üzenet érkezik az elektronikus postaládámba!